Beeldbepalend voor de Utrechtseweg, ook al in 1963. De tentoonstelling is vanaf 6 januari ook in de Biltsche Hoek te bezichtigen.
Beeldbepalend voor de Utrechtseweg, ook al in 1963. De tentoonstelling is vanaf 6 januari ook in de Biltsche Hoek te bezichtigen.

Tentoonstelling Utrechtseweg

Algemeen Historie

De tentoonstelling 'De geschiedenis van de  Utrechtseweg', georganiseerd door vier historische verenigingen uit Zeist, De Bilt en Maartensdijk, is na Figi in Zeist, WVT in De Bilt en Dijckstate Maartensdijk weer naar een nieuwe locatie verhuist.

De Utrechtseweg tussen Zeist en Utrecht is waarschijnlijk de oudste nog in gebruik zijnde weg van Nederland. Een aantal samenwerkende historische verenigingen wijden een tentoonstelling aan de bijzondere geschiedenis van deze weg, die teruggaat tot de 12e eeuw. Foto's , prenten, documenten en kaarten geven een beeld van de geschiedenis van het tracé van Zeist tot aan de Berekuil in Utrecht. Daarbij worden veel onderwerpen belicht, zoals de straat zelf en wegveranderingen, de omliggende dorpskernen, buitenplaatsen en andere gebouwen, bedrijven en instellingen, recreatie en horeca en het vervoer. Ook het fort De Bilt en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.

Biltsche Hoek
De tentoonstelling is vanaf 6 tot en met 20 januari van 8.00 tot 24.00 uur te bezoeken bij Restaurant Van Der Valk aan de Holle Bilt 1 in De Bilt. De opening wordt verzorgd door de heer Klaas van de Valk op woensdag 6 januari om 14.00 uur.