Koningin Máxima ontmoet een patiënt die vertelt over haar ervaringen met het ziekenhuis.
Koningin Máxima ontmoet een patiënt die vertelt over haar ervaringen met het ziekenhuis.

Koningin op bezoek

Algemeen Algemeen

Koningin Máxima bracht dinsdagochtend 8 december een werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Het ziekenhuis, nu bijna 3 jaar open, is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in de totale diagnostiek en behandeling van borstkanker.

Tijdens haar bezoek werd Koningin Máxima rondgeleid door initiatiefnemer en directeur Jan van Bodegom. Zij sprak met artsen en verpleegkundigen over de multidisciplinaire aanpak. Daarnaast ontmoette Koningin Máxima enkele patiënten die vertelden over hun ervaringen met het ziekenhuis.  Mw. Jacobs-Schoone, patiënte , eerder chemotherapie gehad en onlangs geopereerd: 'Je bent hier geen nummer, iedereen kent je. Het team werkt echt samen en geeft je hier het gevoel dat het alleen om jou en je gezin gaat'.

Waardering
'Een enorme erkenning voor ons team en onze manier van werken. Eerder dit jaar bleek dat onze medische kwaliteit in de top van Nederland zit (NBCA) en werden we op zorgkaart.nl uitgeroepen tot patiëntvriendelijkste. Dit is voor iedereen echt een heel bijzondere waardering'; aldus Jan van Bodegom.
(Yvonne Grob)