Wethouder Roy Luca van Zeist, gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof en wethouder Jolanda van Hulst nemen de fietstunnel officieel in gebruik.
Wethouder Roy Luca van Zeist, gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof en wethouder Jolanda van Hulst nemen de fietstunnel officieel in gebruik.

Fietstunnel Universiteitsweg geopend

Algemeen Algemeen

'De officiële opening van een nieuwe fietstunnel is een van de momenten die je met elkaar wilt vieren', aldus gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof. Samen met wethouder Jolanda van Hulst en de Zeister wethouder Roy Luca nam zij donderdag 10 december de nieuwe tunnel fietsend in gebruik.

door Guus Geebel

'We zijn bij een heel druk kruispunt en de aanleg van de fietstunnel is een van de maatregelen die we hier uitvoeren. Het kruispunt is al aangepast en met de aanleg van deze tunnel hebben we ervoor gezorgd dat fietsers, auto's en bussen elkaar niet meer gelijkvloers hoeven te kruisen. Het is hierdoor niet alleen verkeersveiliger geworden maar ook nog sneller.' De gedeputeerde zegt trots te zijn op de uitstekende samenwerking met de gemeenten Zeist en De Bilt, Vitens, De Stichtse Rijnlanden en Het Utrechts Landschap. De werkzaamheden zijn zodanig uitgevoerd dat de overlast voor gebruikers zoveel mogelijk beperkt is gebleven. 

Tunnels
Er staan nog twee andere tunnels op stapel. Een in de Utrechtseweg in De Bilt en een in Zeist bij het Herman Jordan Luceum. Gedeputeerde Verbeek: 'Samen met het ministerie wordt onderzocht op welke wijze we de bereikbaarheid van het Utrechts Sciencepark nog verder kunnen verbeteren. Daar liggen nog wel wat uitdagingen. Maar vandaag vieren we deze mijlpaal en daar zijn we met elkaar heel trots op.'