Irene Heren 1 in actie in de vijfsetter tegen VV Amsterdam. (foto Ron Beenen)
Irene Heren 1 in actie in de vijfsetter tegen VV Amsterdam. (foto Ron Beenen)

Irene Heren 1 verliest vijfsetter

Algemeen Sport

Zaterdag 12 december speelde het eerste herenteam van Irene in Bilthoven tegen de nummer 2 op de ranglijst, VV Amsterdam. Irene staat zelf op de tiende plaats.

In de eerste set ging het gelijk op tot aan de 20, de 'big points' zijn spannende energieke rally's waarbij de mannen van Irene aan het langste eind trokken en de eerste set wonnen. (27-25 ) De tweede set begon Amsterdam met een sterke serviceserie en Irene keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Irene knokte zich hard terug en kwam bij 20-20 langszij. De Bilthovenaren maakten het waar en wonnen ook de tweede set. (25-23)

In de derde set gingen de ploegen gelijk op. Er volgde een spannende ontknoping waarbij Irene dicht bij de eindzege kwam. Amsterdam vocht terug en won deze set toch nog. (22-25). In de vierde set had Amsterdam het gemakkelijker omdat Irene veel persoonlijke fouten maakte. Amsterdam won ook deze set. 17-25.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Irene nam het voortouw. Sterke services en hard werken bracht de ploeg op een 11-6 voorsprong. Echter het tij keerde en door sterke services van Amsterdam kreeg Irene de bal niet onder controle en verloor deze set toch nog. (12-15) . Ondanks het verlies was het een sterke wedstrijd van de Irene mannen en hun spel toont een stijgende lijn. Zaterdag 19 december speelt Irene om 16.30 uur tegen USV Protos heren 1 in sporthal Olympos in Utrecht.      
(Wouter van Gilst)