DOS wint van DWS

DOS heeft de laatste thuiswedstrijd van 2015 winnend afgesloten. Hiermee zet DOS een unieke reeks neer, want in het kalenderjaar 2015 is een 100% score in de thuiswedstrijden behaald.

In de wedstrijd tegen DWS uit Kootwijkerbroek scoorde DOS direct uit de eerste aanval. Binnen enkele minuten stond er al een 3-1 voorsprong op het scorebord en leek het weer een makkelijke wedstrijd te worden. DWS was echter niet naar Maartensdijk gekomen om zich zonder slag en stoot gewonnen te geven. Ze vochten zich terug in de wedstrijd en kwamen bij 6-6 langszij. Heel lang konden ze hier overigens niet van genieten. DOS stelde snel orde op zaken en pakte een 11-6 voorsprong richting rust.

De tweede helft was niet echt van hoog niveau. Dit kwam vooral doordat het eerste aanvalsvak een totale offday had. Het schot was op uitzondering van aanvoerder Tim Nap na niet zuiver. Ook het vakspel was ver onder de maat met vele verkeerde keuzes. Toen Tim Nap kort voor de rust geblesseerd raakte en na rust het veld moest verlaten was scoren voor dit vak geen eenvoudige opdracht. Men speelde vooral tegen zichzelf. Het lukte zodoende niet om de voorsprong op het opportunistisch en met veel inzet spelende DWS echt te vergroten.

In het andere vak stond Mathijs de Rooij in de basis en speelde een goede wedstrijd. Zijn vakgenoten waren eveneens scherp, maar als één vak moeizaam scoort is het lastig een grote uitslag neer te zetten. DOS won toch vrij eenvoudig met 20-13 en blijft hierdoor koploper. Volgende week is er een uitwedstrijd tegen middenmoter Regio'72 in Vaassen om 19.00 uur.