Onderzoek op de fietsroute
Onderzoek op de fietsroute

Onderzoek op de fietsroute

Algemeen Algemeen

In december wordt de kwaliteit van de fietsroute tussen Zeist en Utrecht Science Park onder huidige gebruikers onderzocht. Fietsers krijgen in de ochtendspits een flyer aangereikt ten behoeve van een online enquête.

Er wordt tevens onderzocht of er behoefte is aan een kortere fietsroute en op welke locatie de oversteek van de Utrechtseweg in Zeist verbeterd moet worden. Het onderzoek vindt plaats in opdracht van de provincie Utrecht in samenwerking met de gemeenten De Bilt, Zeist en Utrecht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Tibs Advies in samenwerking met SOAB Adviseurs. Zij hebben in Nederland op meer dan 10 fietsroutes vergelijkbare onderzoeken uitgevoerd.

Op de Bisschopsweg worden op woensdag 9 december en donderdag 10 december in de ochtendspits flyers uitgedeeld aan passerende fietsers. Op de flyers staat een link naar een enquête op internet. Deelnemers aan de enquête maken kans op toegangsbewijzen voor de Efteling. Bij slecht weer schuift het onderzoek enkele dagen naar achteren. Ook fietsers die de route op andere dagen dan 9 en 10 december gebruiken, kunnen de enquête invullen. Op het web is deze te vinden onder soab.nl/usp-zeist

Grote posters langs de fietsroute attenderen voorbijgangers op het onderzoek.