De vier kunstenaars brengen na 25 jaar opnieuw kunst in WVT. V.l.n.r. Ellen Molijn, Armien Visser, Ansél Sandberg  en Hans Volten.
De vier kunstenaars brengen na 25 jaar opnieuw kunst in WVT. V.l.n.r. Ellen Molijn, Armien Visser, Ansél Sandberg en Hans Volten.

Kunst uit eigen provincie

Algemeen Kunst & Cultuur

Dit jaar wordt voor de 25e keer de tentoonstelling Kunst uit eigen provincie in WVT aan de Talinglaan gehouden. Oorspronkelijk was de tentoonstelling getiteld 'Kunst uit eigen Woonplaats en ontstaan uit een initiatief van Gerrit van Tuyl, de eerste voorzitter.

De kunstenaars waren zeer divers met een keur aan twee- en driedimensionaal werk. Kunstenaars van het eerste uur Ellen Molijn, Ansél Sandberg, Armien Visser en Hans Volten zijn elkaar niet uit het oog verloren. Met z'n vieren brengen zij een hommage aan het initiatief van toen. Door middel van een reeks werken die zij 25 jaar geleden maakten en een aantal werken van recentere datum geven zij acte de présence op de tentoonstelling die van 23 december tot 2 januari duurt.

Zij zullen in de Vijverzaal een mooie oude en nieuwe ontwikkeling tonen, met dank aan van Tuyl, die vele ideeën onder de mensen bracht en de kunstenaar regelmatig te hulp schoot bij financiële kwesties bij aankopen, maar ook voorzag in les mogelijkheden o.a. op de WVT.