A. C. Veldhuizen in de winkel Julianalaan 26a te Bilthoven, Speciaalzaak Verkade's artikelen.
A. C. Veldhuizen in de winkel Julianalaan 26a te Bilthoven, Speciaalzaak Verkade's artikelen.

Decembernummer van De Biltse Grift is uit

Algemeen Historie

In dit nummer van De Biltse Grift wederom een artikel rond het thema van dit jaar Het einde van de Tweede Wereldoorlog. In een nagelaten document van Bernard Schut en Bernard Veerman vertellen de auteurs over een fotoalbum van het Neurenbergse artsenproces uit de nalatenschap van Velo Bierman.

In de rubriek De Bilt toen en nu wordt u weer een kijkje geboden op een kenmerkend stukje De Bilt dat in de loop der tijd danig veranderd is.

Kees Floor vertelt in dit nummer over de geschiedenis van een dit jaar nieuw gecreëerd park langs de Utrechtseweg in De Werken bij Griftenstein.

Leo van Vlodorp, Wilma Storimans en Henk Veldhuizen gaan op zoek naar de een mysterieus adres aan de Julianalaan in Bilthoven. Aan de hand van een verfrommeld papieren zakje van een Verkade's speciaalzaak ontsluieren ze het geheim in Op zoek naar Julianalaan 26a te Bilthoven. Als laatste artikel een stuk van Marga Verschoor al jaren bij de redactie op de plank lag De Bilt in vroeger tijden.

De Biltse Grift is verkrijgbaar bij Bouwman (Hessenweg 168, De Bilt), The Readshop, (Hessenweg 133, De Bilt), Bilthovense Boekhandel (Julianalaan 1, Bilthoven) en Tobaccoshop Henk Hillen (Planetenbaan 17/21, Bilthoven)