Afbeelding

De Houtfabriek is klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan

Algemeen Zakelijk

door Rob Klaassen

De Houtfabriek aan de Kerkdijk in Westbroek bestaat inmiddels 15 jaar. Ooit begonnen als eenmansbedrijf, dat houten vloeren aanlegde, is het inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat van alles maakt op interieurgebied. Er werken thans acht man.

Door een samenwerking aan te gaan met interieurdeskundige Melanie Wiggers worden de mogelijkheden van de Houtfabriek nog meer verbreed. Er worden niet alleen producten gemaakt, maar er worden nu ook woon- en stijladviezen gegeven. Er kan een compleet interieurpakket worden aangeboden van ontwerp tot uitvoering. Op zaterdag 12 december kan iedereen het zelf met eigen ogen komen bekijken en ervaren.

De Houtfabriek
Paul Hekman is sedert 2006 eigenaar van de Houtfabriek. Paul: 'Rond de eeuwwisseling is de Houtfabriek hier begonnen. Eerst deden we alleen houten vloeren. Later kwamen hier, op nadrukkelijke verzoek van klanten, tafels bij. De laatste jaren heeft zich dat verder verbreed tot het maken van kasten voor bv. badkamers en wij hebben zelfs keukens gemaakt. Wat we zien is dat mensen steeds meer iets speciaals wensen. Geen standaard kast, geen standaard tafel, maar iets wat ze zelf hebben bedacht of ontworpen. Ook passen tafels vaak niet in een ruimte en zijn er daarom speciale afmetingen noodzakelijk. Aan al die speciale wensen op het gebied van hout kunnen wij hier tegemoet komen'.

Volgende stap
'De vraag om iets speciaals te maken is de laatste jaren enorm toegenomen. Mensen willen in toenemende mate iets aparts in hun huis hebben. Maar ook krijgen wij steeds meer vragen als 'wat voor een tafel zou er nu bij ons het beste passen, welke kleur moet er dan op de wand, wat voor kussens en wat voor decoraties horen daar weer bij etc. etc.'. Om dit soort vragen goed te kunnen beantwoorden hebben we besloten een samenwerking aan te gaan met Melanie Wiggers. Melanie heeft een eigen webwinkel in woonaccessoires 'BRIC living' en daarnaast kan zij dus interieur- en stijladviezen geven. Wij zijn blij met deze samenwerking. Ook zijn we bezig om onze eigen communicatie- en marketingstrategie te verbeteren en verder uit te bouwen. Daarvoor hebben wij per 1 november Dionne Houtkamp in dienst genomen. Zij is nu vooral bezig de website van de Houtfabriek te vernieuwen en onze online activiteiten verder uit te breiden. Ook zijn wij in staat om klanten verder te helpen door hun woonwensen op een driedimensionale wijze vorm te geven met behulp van een 3D print. Met al deze zaken hopen we onze activiteiten verder uit te breiden".

Duurzaam
Paul: 'Waar we ons sterk voor maken is om op een duurzame wijze te produceren. Al ons hout is FSC en PECF gecertificeerd. Dit houdt in dat we hout gebruiken, dat op een verantwoorde wijze is gekweekt en dat geen schade toebrengt aan het ecosysteem. We merken dat onze klanten in toenemende mate hierop letten. Daarnaast zijn wij dealer van Kerakoll lijmen. Kerakoll lijmen zijn lijmen, die de Romeinen ooit toepasten bij hun houtverbindingen. Lijmen, die als basis kristallen hebben en waar dus geen chemische producten in zitten. Maar ook lijmen, en zo wekten ze belangstelling van vele deskundigen op, die zo sterk zijn dat de houtverbindingen na ruim 2000 jaar nog steeds muurvast aan elkaar zitten! Een duurzamer lijn bestaat er niet'.

Nieuwste trends
'Wat we als nieuwste trend zien is de toepassing van eerder gebruikt hout, bv. pallets, samen met stalen industriële onderstellen. Een houten blad met stalen poten of een boekenkast met een gelast stalen frame en planken, die afkomstig zijn van pallets. De trend op dit moment is om oude producten weer te hergebruiken. In onze werkplaats zijn we volledig geoutilleerd om met deze trend mee te kunnen gaan'.

Gratis advies
Op zaterdag 12 december is het van 10.00 tot 17.00 uur open huis in de Houtfabriek. Adres: Kerkdijk 24A, Westbroek. Het is dan de bedoeling om de samenwerking van de Houtfabriek met interieurdeskundige Melanie Wiggers extra onder de aandacht te brengen. Melanie geeft die dag gratis een interieur- of stijladvies. Bezoekers kunnen dan een half uur lang een persoonlijk advies van haar krijgen over bv. decoraties of de indeling van een bepaalde ruimte. Als men hiervan gebruik wil maken, is het aan te raden een foto en/of een plattegrond mee te nemen en van tevoren een telefonische afspraak te maken. Op www.dehoutfabriek.nl kan men zich aanmelden.