Dat wil ik 'effe' kwijt….

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Bladblazer

De blaadjes zijn weer van de bomen en veel ervan zijn inmiddels weer keurig netjes opgeruimd door de gemeentelijke buitendienst.

Vorige week waren in mijn straat vier mannen druk bezig om met een Bladblazer de blaadjes bij elkaar te blazen, waarna ze door een slurf werden opgezogen. Het werd allemaal netjes. Maar ik denk dat het goed is om even stil te staan bij de wijze waarop dat gebeurt...

De vier mannen zijn elk dus gewapend met een Bladblazer, die met een oorverdovend lawaai de bladeren op een hoop blaast. Aan de voorkant produceert de blazer een krachtige wind en aan de achterkant produceert dit apparaat een doordringende walm tegen het gezicht aan. Ik heb 2 minuten met één van deze mensen staan praten, maar die walm is de hele dag in mijn neus blijven hangen.

Deze mensen worden dus de gehele dag, dagen lang, bloot gesteld aan die herrie en die stank. Ik vind het mensonterend om wie dan ook dit soort werkzaamheden op deze manier te laten uitvoeren. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit volgens de regels van de Arbo is. Ik hoop dan ook dat dit de laatste keer is en dat volgend jaar deze mensen elk een bezem krijgen. Dat lijkt me een stuk gezonder.

Met vriendelijke groet
Jacqueline Soetenhorst,
Bilthoven