Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

De fietsenstalling

Vrijdagochtend maakte ik voor het eerst gebruik van de bewaakte fietsenstalling bij station Bilthoven. Ik ben zestig jaar en ik vind 'nieuwe' vormen, zoals de bewaakte fietsenstalling met gebruik van je giropas best spannend. Maar ik durfde de stap aan en het leek eenvoudig. Met je giropas kun je inchecken en er weer uit gaan. Ik stalde mijn fiets maar voor één dag en dat is gratis (24 uur).

Maar dan...toen ik mijn fiets ophaalde (na me met mijn giropas aangemeld en dus binnen mogen komend) kon ik er niet meer uit. Het poortje ging niet open. O jee, wat nu. Op de infoknop gedrukt en tegen 'de stem' gezegd, dat ik er niet uit kon. Het 'apparaat' reageerde niet. 'De stem' zei mij, dat er problemen waren met 'het pinnen' en 'de stem' deed het poortje voor mij open. Dat was fijn natuurlijk. Maar ik realiseerde mij ineens, dat er nu geen bewijs was dat ik de fietsenstaling met fiets had verlaten. En de stalling kost per dag 50 eurocent met een maximum van 28 dagen. Daarna werd de fiets verwijderd (dat stond vermeld op het informatiebord).

Bewijzen
Hoe kon ik nu bewijzen, dat ik mijn fiets wél had opgehaald... Ik drukte weer op de knop en vroeg aan 'de stem' hoe dat werd verwerkt. 'De stem' zei mij, dat ook niet te weten en zou me 'doorverbinden' met iemand die het wel wist. Toen kwam er de stem van de OV-dienst met het verzoek een cijfer in te tikken voor de vraag die ik had (toets...). Maar....wat een waanzin....er was natuurlijk geen cijfer om in te tikken daar. Ik probeerde nog een keer de 'stem' van de fietsenstalling te bereiken, maar kreeg gen reactie. Toen ben ik maar naar huis gefietst...in de wetenschap dat er wellicht een bedrag van veertien euro van mijn rekening zal worden afgeschreven. (Het maximaal aantal dagen dat ik in de fietsenstalling mag staan.)

Begrijpt u, dat ik geen vertrouwen meer heb in deze (toch eigenlijk mooie) vorm van mijn fiets veilig stellen?

Jeannette Berends,
Bilthoven