Medewerkers van Van der Neut moet het geleerde in praktijk laten zien.
Medewerkers van Van der Neut moet het geleerde in praktijk laten zien.

EHBO-geslaagden bij Van der Neut

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Leden van EHBO-vereniging Bilthoven deden woensdag  2 december in Groenekan bij familiebedrijf Van der Neut examen voor de cursus 'EHBO voor kinderen'. Het examen werd bij dit bedrijf, dat geheel gericht is op de 'doe het zelver', gehouden, omdat het merendeel van haar werknemers deelnemer was van deze applicatiecursus.

De cursus bestond uit verschillende lesavonden en bevatte diverse elementen, zoals het veiligstellen van het Bewustzijn, de Ademhaling en Circulatie. Ook werd de cursisten geleerd om te reanimeren en om gebruik te maken van de A.E.D. voor de doelgroep kinderen. In de cursus kregen zij inzicht in de verschillen tussen kinderen (vanaf 1 jaar tot in de puberteit) en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening. De cursisten leerden hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en bij letsels die bij kinderen veel voorkomen. Tevens werd aandacht besteed aan het voorkomen van ongevallen bij zuigelingen en kinderen. Extra aandacht werd besteed aan het herkennen van mogelijke kindermishandeling.

Alle cursisten die op deze avond examen deden slaagden voor hun certificaat Eerste Hulp aan kinderen. De cursus werd gegeven door de docent van de EHBO-vereniging Jan Broers.