Logo vierklank.nl
(foto Ron Beenen)
(foto Ron Beenen)
Sport

Irene wint en bekert verder

Irene Dames 1 ging binnen drie dagen twee keer naar Oudewater. Na de 3-1 competitiezege op zaterdag 28 november, volgde maandag 30 november een bekerwedstrijd tegen hetzelfde team van Jupiter. Door afwezigheid van een aantal basisspeelsters werd een zware wedstrijd verwacht.

Zoals wel vaker bij doordeweekse uitwedstrijden kwam het bezoekende team moeizaam op gang. Jupiter daarentegen was vanaf het eerste moment bij de les en trok de eerste set naar zich toe. De tweede set was voor Irene. De derde set ging weer naar Jupiter en Irene stond voor een bijna onmogelijke opgave.

Na een 25-21 overwinning in de vierde set had Jupiter geen weerstand meer. Vanaf de vierde set was het alles Irene wat de klok sloeg. Irene wist de vijfde set met duidelijke cijfers (15-7) te winnen en bekert daardoor verder. Irene coach Erna Everaert was tevreden over het resultaat: 'Winnen is winnen. Doordeweekse wedstrijden zijn altijd lastig. Dit was een overwinning van het hele team met een fantastisch invalbeurt van Svenne Bastian, die vanaf de vierde set nieuwe energie in het team bracht. Het is prachtig om te zien dat jonge meiden als Svenne en Femke Scharrenburg aansluiten bij het team'.

De volgende ronde van de beker speelt Irene tegen een team uit een hogere klasse. Een mooie uitdaging voor het jonge Irene team om te zien waar het staat.

Zaterdag, 12 december om 14.45 uur speelt Irene D1 weer thuis in de Kees Boekehal.

Tegenstander is Zovoc uit Zoetermeer, het team staat 3e in de competitie die door Irene D1 wordt aangevoerd.             (Michel Everaert)

Meer berichten