Het Cruyffcourt is regelmatig het decor bij tal van sportieve activiteiten [foto februari 2013 deelnemers Cruyff Courts Kampioenschap)
Het Cruyffcourt is regelmatig het decor bij tal van sportieve activiteiten [foto februari 2013 deelnemers Cruyff Courts Kampioenschap)

Goed buurtoverleg gewenst

Algemeen Algemeen

Thijs Janmaat (19) studeert sportmanagement aan de CALO in Zwolle. Dit semester loopt hij stage bij MENS De Bilt. Gecoacht door de drie buurtsportcoaches in de gemeente De Bilt is hij hard bezig met een onderzoek, waar uiteindelijk een adviesrapport uitkomt.

Dit adviesrapport gaat over het Cruyff Court en de omgeving ervan, gelegen naast basisschool De Regenboog in De Bilt. Janmaat: 'Er is in deze omgeving heel veel mogelijk, zoals nieuwe en uitdagender hardware (klimtoestellen, hockeybalken op het Court), maar ook een mooi en aantrekkelijk parkje en er valt van alles te organiseren.'

Informatie
Samen met de drie buurtsportcoaches, waaronder Sebastiaan Klok, organiseerr Mens De Bilt op dinsdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur een informatiemiddag voor alle wijkbewoners. Dit om zo de wijk goed bij de plannen te betrekken en niet alleen vanaf kantoor en papier dingen te beslissen. Alle geïnteresseerde (wijk-)bewoners zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een programma en de ouders en andere volwassenen zullen kennismaken met de plannen en met elkaar daarover in gesprek gaan. Bij minder goede weersomstandigheden wordt uitgeweken naar de basisschool de Regenboog.

Enquêtes
Voor het onderzoek is Thijs al bezig geweest met enquêtes op de basisschool de Regenboog: er zijn eenvoudige enquêtes afgenomen bij de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Daarnaast is ook een veertigtal ouders gevraagd het een en ander in te vullen. Nu alleen wil men nog de buurt goed bij het onderzoek betrekken zodat iets heel moois kan ontstaan op het Cruyff Court en de directe omgeving. [HvdB]