Westendorp en Bodegom stellen dat onze leefstijl gedicteerd wordt door de omgeving.
Westendorp en Bodegom stellen dat onze leefstijl gedicteerd wordt door de omgeving.

Oud worden in de praktijk

Algemeen Algemeen

Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl.

In 'Oud worden in de praktijk', het praktische vervolg op 'Oud worden zonder het te zijn', geven Rudi Westendorp en David van Bodegom nieuwe tips voor een langer gezond leven. Prof. dr. Rudi G.J. Westendorp (1959) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij ook werd opgeleid tot internist. Sedert zijn benoeming tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder verouderingsonderzoek (2000) focust hij zich op verouderingsgeneeskunde en combineert hij beide expertisegebieden in de zoektocht naar begrip van leeftijd gerelateerde aandoeningen en gezond oud worden.

Historicus
David van Bodegom is arts, historicus en schrijver. Hij is als verouderings-wetenschapper verbonden aan de Leyden Academy, een kennisinstituut op het gebied van vitaliteit en veroudering. Hij doet onderzoek naar de rol van de omgeving bij gezonde veroudering. Voor zijn promotieonderzoek woonde en werkte hij jarenlang in Ghana, waar hij ontdekte, dat mensen in een oorspronkelijke omgeving gezonder oud worden en hoe de omgeving hierbij een belangrijke rol speelt.

Over dit onderwerp is op 8 december om 20.00 uur een lezing in de Bilthovense Boekhandel. Aanmelden (zeer gewenst) kan bij de Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1 in Bilthoven (tel. 030 2281014) ook evt. e-mail info@bilthovenseboekhandel.nl