4e overwinning op rij voor Nova

De doelstelling is duidelijk dit zaalseizoen; kampioen worden met aantrekkelijk en snel korfbal. Coach Van Brenk schuift het niet onder stoelen of banken, Nova moet zo snel mogelijk terug naar de 2e klasse.

Na drie gespeelde wedstrijden was de trend gezet, drie keer winnen en telkens over de twintig goals. Meest opvallende; het plezier straalt ervan af en er wordt over veel schijven gescoord. Tegenstander van afgelopen zaterdag, Reehorst '45 uit Ede, was een onbekende en kon daar twee overwinningen en één verliespartij tegenover zetten.

Nova begon goed aan de wedstrijd. In een hoog tempo werd de verdediging van Reehorst onder druk gezet met de ene na de andere grote kans als resultaat. De afronding bleef echter wat achter met een 4-4 tussenstand als gevolg. Een tussensprint met goals van Inge van Eck, een one-hander van Richard van der Pas en een van afstand scherp schietende Jaco Schippers betekende een 10-7 voorsprong bij rust. Het gevoel in de kleedkamer bij spelers en trainer was eenduidig, 'erop en erover' in de tweede helft. Van Brenk haalde nog even het verdedigende aspect aan door zijn spelers te wijzen op de beperkte kansen die Reehorst nodig had om tegengoals te maakten.
De tweede helft werden de verdedigende duimschroeven nog even extra aangedraaid en Reehorst zag menig bal zonder doelpoging onderschept worden of over de zijlijn verdwijnen. Helaas bleef het vizier bij Nova onscherp en werd een aantal mooie kansen om zeep geholpen. Het tempoverschil tussen de twee teams maakte echter dat Reehorst geen echte vuist kon maken en Nova liep langzamerhand uit naar een voorsprong van zes doelpunten.

De wedstrijd eindigde in een duidelijke 20-14 overwinning en Nova onderstreept daarmee maar weer eens haar ambities.

Komende week is er ivm Sinterklaas geen wedstrijd, maar daarna volgen voor de kerst nog twee belangrijke wedstrijden tegen achtervolgende teams.