Een optreden tijdens de laatste Gluren bij de Buren in maart dit jaar.
Een optreden tijdens de laatste Gluren bij de Buren in maart dit jaar.

Gluren bij de Buren start voorbereidingen

Algemeen Algemeen

Op 19 en 20 maart 2016 vindt de achtste editie van Gluren bij de Buren plaats. Het is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt. Tijdens dit evenement stellen particulieren hun huiskamer belangeloos beschikbaar voor een optreden door een artiest. De organisatie is op zoek naar nieuwe particuliere woningbezitters die amateurkunstenaars in hun huiskamer een podium willen geven.

Bij de optredens wordt gedacht aan verhalenvertellers, klein theater en muziek in allerlei vormen. De organisatie bekijkt of er in enkele van de aangemelde woningen ook plaats en gelegenheid is om beeldende kunstenaars te laten exposeren. Voor de optredens kunnen artiesten zich inschrijven op de website www.stichtingkunstencultuur-debilt.nl. Hier staan ook foto's en filmpjes van vorige edities. Ook per e-mail glurenbijdeburendebilt@gmail.com is aanmelden mogelijk.

De organisatie neemt contact op met de aanmelders en overlegt welk optreden waar geplaatst kan worden. Alle matches tussen woningen en artiesten vinden plaats in goed overleg. Dit jaar is het streven om ook een podium te geven aan enkele vluchtelingen die in de gemeente De Bilt wonen. 'Wij hebben al een paar vrolijke en ontroerende optredens gehoord en denken dat het een waardevolle aanvulling is.' Mensen die in het verleden meededen kunnen zich ook inschrijven.
[GG]