Wethouder Anne Brommersma doet actief mee en test hier haar bewegingsruimte. [foto Reyn Schuurman]
Wethouder Anne Brommersma doet actief mee en test hier haar bewegingsruimte. [foto Reyn Schuurman]

Fittest voor 60-plussers

Algemeen Algemeen

De gemeente De Bilt, Mens De Bilt en Gymnastiekvereniging Fraternitas organiseerden op zaterdag 28 november een Fittest voor mensen van 60 tot 70 jaar. Zij konden in sporthal HF Witte Centrum hun fitheid laten meten. Na de test krijgen deelnemers een sportadvies.

door Henk van de Bunt

Buursportcoach Sebastiaan Klok vertelde: 'De eerste deelnemers zijn al om 9.30 uur begonnen. Er hebben zich uiteindelijk 87 inwoners aangemeld. Deze kwamen hoofdzakelijk uit de omgeving van het HF Witte Centrum. Al met al een mooi project met verhoudingsgewijs veel inschrijvingen'.

Het totaal aantal 'genodigden' via de gemeente was 1300; allemaal inwoners in de leeftijdsgroep 60-70 jaar en wonend in wijk Weltevreden. Daarnaast was er ook nog een algemeen bericht via de lokale pers rondgegaan

Galm staat voor Gewoon sportief en in beweging, Actief in sport, spel en oefening, met een leeftijd vanaf 55 jaar en Met elkaar. Galm kent al groepen, die een uurtje onder vakkundige leiding sporten in het H.F. Witte Centrum in De Bilt, in het Lichtruim in Bilthoven en in De Vierstee in Maartensdijk. Sebastiaan Klok: 'Met het klimmen van de jaren wordt het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Bewegen is gezond voor lichaam en geest, maar vooral erg leuk. De beweegnorm is een halfuur matig bewegen per dag. Door voldoende beweging wordt men niet alleen fitter, maar het is ook goed voor (nieuwe) sociale contacten'.