Logo vierklank.nl
Sport

Winst voor Irenedames

Het leek zaterdag 28 november een gemakkelijke wedstrijd te worden voor Irene dames 1. Jupiter kreeg in het begin van de eerste set geen vat op de opslag van Fuerra Everaert, waardoor Irene snel voor kwam met 5-0. Jupiter liet echter zien, dat ook zij over een moeilijke opslag beschikken en het wordt 10 -10. Tot halverwege gaat de stand gelijk op. Daarna ging de eerste set toch nog gemakkelijk naar Irene (18-25). De tweede set werd een ware thriller, waarin Jupiter steeds voor staat. Als Irene 24-21 achter komt lijkt de set verloren. Middels een knappe eindsprint en een paar onhoudbare smashes van Ellen Geraats weet Irene de tweede set alsnog naar zich toe te trekken (24-26).

In de derde set is het alles Irene wat de klok slaat. Mede door een goede invalbeurt van Svenne Bastian wordt het 25-14. In de vierde en laatste set is Irene minder scherp en verliest met 25-18. Routinier Laura Klomparends is zeer tevreden over de strijdlust van het team: 'Als we de 2e set hadden verloren, weet ik niet hoe de wedstrijd verder was gegaan, maar ondanks de grote achterstand bleven we geloven dat we konden winnen. Na de winst in de 2e set was de wedstrijd beslist. Mooi dat we ons aan de kop van de ranglijst handhaven'.

Maandag, 30 november stonden de dames van Irene nog een keer tegenover Jupiter DS 1, maar nu voor de volgende bekerronde. Deze wedstrijd werd ook weer in Oudewater gespeeld. De volgende competitiewedstrijd speelt Irene dames 1 tegen Zovoc dames 2 in de Kees Boekehal op zaterdag 12 december om 14.45 uur.           
(Michel Everaert)

Meer berichten