Logo vierklank.nl
Jan Hennipman (l) en Martin Westeneng voor het Dorpshuis in Westbroek.
Jan Hennipman (l) en Martin Westeneng voor het Dorpshuis in Westbroek.
Sport

Westbroek verenigt wielerliefhebbers

Volgens de Westbroekers Martin Westeneng en Jan Hennipman zijn er in Westbroek en omstreken voldoende wielerliefhebbers om in georganiseerd verband te gaan rijden.

door Henk van de Bunt

Jan Hennipman, ook al jaren betrokken bij de echte Westbroekse Wielerronde die jaarlijks in augustus de fietskalender siert: 'Martin en ik zijn bezig om de Wielervereniging van Westbroek op te zetten. Er zijn zeer veel wielerliefhebbers in Westbroek met tal van fietsmomenten. Wij willen dit graag onderbrengen in een vereniging, zodat we het gezamenlijk fietsen kunnen structureren en de aansluiting voor een ieder gemakkelijk kunnen maken voor een passend groepje. Daarnaast is het natuurlijk leuk als mensen met dezelfde hobby zich verenigen zodat er bijvoorbeeld ook gerelateerde activiteiten ondernomen kunnen worden, zoals deelname aan tochten, clinics, informatieavonden, enz'.

Geregeld
Medeoprichter Martin Westeneng is zelf ook een actieve wielrenner en vindt het hoog tijd dat een dergelijke vereniging er komt: 'Natuurlijk moeten er veel zaken geregeld en uitgewerkt worden. Denk aan het samenstellen van een bestuur, het ontwerpen van fietskleding, het vinden van een (hoofd-)sponsor, enz. Maar natuurlijk niet voordat we gepeild hebben of er voldoende draagvlak is onder de fietsers uit Westbroek en omgeving. Daarom willen we graag op woensdagavond 16 december een informatieavond organiseren om 20.00 uur in het Dorpshuis van Westbroek en roepen we alle wielerliefhebbers uit Westbroek en omgeving op om aanwezig te zijn. Dan kunnen we de plannen presenteren en kan een ieder meedenken, zodat bij de verdere invulling hier rekening mee gehouden kan worden. Het meest praktisch is het als geïnteresseerden zich aanmelden via info@wielerrondewestbroek.nl. Dit mailadres kan ook gebruikt worden om aan te geven dat je op de hoogte gehouden wilt worden, wanneer je nu verhinderd bent.'

Gehele jaar
Wielerjournalist en columnist Thijs Zonneveld schreef in een AD-column: 'Maandenlang waren we ondergedoken, hielden we ons verborgen. We keken met een half oog naar andere sporten en we luisterden braaf als onze collega's tijdens de koffiepauze discussieerden over of het nu een penalty was of niet. En ondertussen streepten we de dagen af, wachtend op ons moment'. Zonneveld doelde hier duidelijk op de seizoengebondenheid van de wielrensport. Gaat de op te richten vereniging dan ook gedurende de periode november –maart in winterslaap? Hennipman en Westeneng: 'Dat is niet de bedoeling, aangezien er ook diverse wielrenners zijn die gewoon doorfietsen als het wat kouder wordt. Sommigen gaan ook met een mountainbike/crossfiets het bos in, maar natuurlijk wordt er minder gefietst als het weer daar minder geschikt voor is'.

Meer berichten