Ruime thuiszege DOS

Ook de vierde wedstrijd in de zaalcompetitie eindigde voor DOS in een overwinning.

DÓS begon zoals elke wedstrijd zeer scherp aan het treffen. Geconcentreerd en in een hoog tempo liet het de bezoekers naar adem happen. Halverwege de eerste helft was al een 10-3 voorsprong bereikt. Hierna stokte het richting het rustsignaal. Niet qua spel, maar wel wat de score betreft. DOS kreeg nog voldoende kansen maar wat de thuisploeg ook probeerde de bal wilde niet door de korf. Zelfs vanaf de strafworpstip werd tot tweemaal toe gemist. De 11-5 ruststand was een flauwe afspiegeling van het krachtsverschil.

Na rust was DOS weer zuiver in de afronding. Hierdoor, maar ook doordat Tiel bleef korfballen en met veel energie tot het einde doorging, bleef de tweede helft aantrekkelijk. Tegenvaller was het uitvallen van Shanna Versteeg kort na rust met een enkelblessure. Haar vervangster Marjolein van Zijtveld was ook al op dreef in haar eigen team en trok deze lijn door bij haar invalbeurt.

DOS speelde een prima tweede helft waarin ze ook verdedigend bij de les bleef. Aanvallend werden nog zestien doelpunten gemaakt waardoor een mooie 27-11 overwinning werd behaald. Ook de beide achtervolgers DKOD en EKVA wonnen hun wedstrijd en blijven DOS op twee punten volgen.

Aanstaande zaterdag 5 december is er geen competitiewedstrijd. Op 12 december ontvangt DOS om 20.30 uur in De Vierstee DWS uit Kootwijkerbroek.