Foto Nanne de Vries

SVM wint van koploper Hoevelaken

Na de nuttige bekerwedstrijd van dinsdag 24 november thuis tegen Spakenburg (1-6) was SVM zaterdag gastheer van het nog ongeslagen Hoevelaken.

Niets wees er de eerste helft op dat SVM zou gaan winnen. In een zeer matige eerste helft mocht de Maartensdijkse trots heel erg blij zijn dat het bij de rust nog 0-0 stond. Hoevelaken had gelukkig voor SVM het vizier niet op scherp, anders had de ruststand wel 0-4 kunnen zijn. SV M startte ongeïnspireerd en liet nog al wat gaten in de verdediging vallen voor de snelle balvaardige voorhoede van Hoevaken. SVM kwam sporadisch tot een gevaarlijke counter.

Na de rust een heel ander SVM, dat streed voor elke meter. Met de goed spelende Mark de Brauw trok de geelblauwe formatie steeds meer het initiatief naar zich toe. Toch kwam Hoevelaken op de 0-1 voorsprong. Binnen de minuut maakte Roy Wijman de gelijkmakende 1-1. SVM voelde heel goed aan dat er meer te halen viel en Maxime de Brauw scoorde fraai de 2-1. Mike de Kok (hard werkend als altijd) had de 3-1 op de slof maar schoot naast. Hoevelaken krijgt een strafschop toegekend, welke door doelman Robin ten Boden schitterend wordt gestopt. Na een schitterende pass van aanvoerder Marcel Melissen scoorde Mike de Kok de 3-1.

Tot aan de winterstop staan nog twee wedstrijdenronden geprogrammeerd. Aanstaande zaterdag spelen de Maartensdijkers uit tegen het Amersfoortse VOP.