FC De Bilt deelt punten met Aalsmeer

Vijf wedstrijden op rij presteerde FC Aalsmeer in de zaterdag tweede klasse B foutloos, zonder tegen doelpunten, maar FC De Bilt maakte een eind aan die reeks. De ploegen hielden elkaar in evenwicht (1-1), een eindstand waar ze allebei mee konden leven.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Al in de eerste minuten waren er twee goede kansen om de score te openen. Ook De Bilt liet zich zien in de buurt van het doel. Een vrije trap van Jelle Vliek eindigde aan de verkeerde kant van de paal en Mike Versloot stuitte op doelman Mike Eman. Aalsmeer zakte wat terug en in een mindere periode van de wedstrijd nam De Bilt het overwicht. Het voetbal was vooral slordig, maar gescoord werd er nu wel. Spits Versloot ontsnapte aan de buitenspelval, ging op Eman af en gunde de treffer aan de meegelopen Maties van Heesbeen. Zo keek FC Aalsmeer halverwege op eigen veld tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft werd vanaf het begin druk op de gelijkmaker geaasd. Die liet toch nog ruim een half uur om zich wachten. Een kwartier voor tijd werd een kopbal van de Aalsmeerse aanvoerder Burak Sitil eerst nog door de hand van Pouw uit het doel gehouden, maar in de rebound was Sitil er op tijd bij om de 1-1 in de touwen te schieten. En daar bleef het bij.