Sint maakte zijn jaarlijkse entree als een idool, een echte superster, compleet met zonnebril.
Sint maakte zijn jaarlijkse entree als een idool, een echte superster, compleet met zonnebril.

Sint warm ontvangen in Westbroek

Algemeen Sinterklaas 2015

Zaterdag 21 november 'deed' Sint Nicolaas ook Westbroek aan. Rond 13.00 uur arriveerde de Goed Heiligman traditiegetrouw weer bij de fa. van Keulen op de Kerkdijk, opgewacht door heel veel kinderen, muzikanten en een bataljon van verkeerregelaars, die de grote kindervriend en zijn trouwe secondanten veilig naar het Westbroekse Dorpshuis moesten brengen.

door Henk van de Bunt

Henriëtte van Barneveld verwelkomde de Sint in Westbroek: 'Sint maakte zijn jaarlijkse entree als een idool. Hij kwam in een zwart getinte auto als een echte superster aan. Ook de Pieten kwamen als glamoursterren aan, compleet met zonnebrillen en glitters in echte cabrio's. Sint vertelde direct dat er in het dorp veel kinderen met een talent zijn. Iedereen is ergens goed in, dat hebben Sint en de pieten al gezien'.

Talent
'Afgelopen woensdag was er namelijk een 'Westbroek Got Talent show'; een aantal kinderen mocht daarvan door naar de finale en die is zaterdagmiddag in het Dorpshuis van Westbroek. Sint stelde voor zelf in zijn oude vertrouwde mobiel van meneer Colijn naar het Dorpshuis te gaan, waardoor de finalisten samen met de Pieten in de mooie cabrio's vervoerd konden worden. En dat deden ze, stralend van plezier. Daarna ging iedereen in optocht naar het dorpshuis van Westbroek. Muziekvereniging 'De Vriendenkring' speelde nog een paar vrolijke sinterklaasliedjes voordat iedereen naar binnen ging'.

Podium
Henriëtte van Barneveld: 'Eenmaal binnen in het dorpshuis ging het feest van start: op een echt podium waren er spetterende optredens: dansen, muziek spelen en goochelen, tot geweldig spannende en natuurlijk ook grappige pietenacts. Het hele dorpshuis werd op zijn kop gezet en de confetti lag overal. Een geweldig feest! Ook namens Sinterklaas dank aan iedereen die heeft mee geholpen: de sponsoren, de verkeerregelaars, de muziek, de voorbereidingscommissie en iedereen die iets gedaan heeft'.

Voordat iedereen nog het Westbroekse Dorpshuis vertrok was er eerst een wederzijds warm welkom aan de Kerkdijk in Westbroek.