Gemeente heeft ruimtelijke ambities

Algemeen Politiek

De Provincie Utrecht en de gemeente De Bilt hebben met elkaar afgesproken hoe zij de komende jaren omgaan met ruimtelijke ontwikkelingen. Woensdag 25 november ondertekenen Pim van den Berg, gedeputeerde voor ruimtelijke ontwikkeling, en Hans Mieras, wethouder voor ruimtelijke ordening en landschapsbeleid, de Ruimtelijke Agenda.

De Ruimtelijke Agenda van de gemeente De Bilt en de provincie Utrecht geeft een overzicht van de ontwikkelopgaven en acties die de komende jaren worden uitgevoerd. De agenda, een dynamisch document zonder eindtijd, biedt een basis om deze opgaven in regionale samenhang en toekomstgericht met elkaar te bespreken. Provincie Utrecht heeft inmiddels met tien Utrechtse gemeenten een ruimtelijke agenda opgesteld. De agenda met de gemeente De Bilt is de eerste van het huidige college van Gedeputeerde Staten.

Ontwikkelopgaven
In de Ruimtelijke Agenda ligt de focus op bestaande ontwikkelopgaven als: het bevorderen van woningbouw en binnenstedelijke ontwikkeling, Utrecht Science Park en kernrandzonevisie De Bilt-Zuid. Ook zien beide overheden nieuwe taken en acties als bijvoorbeeld het verkennen van de ruimtelijke mogelijkheden voor de westzijde De Bilt, de mogelijkheden van de life-science as en de mogelijkheden voor duurzame energie. De Wet ruimtelijke ordening heeft geleid tot andere bevoegdheden en vraagt om een nieuwe manier van samenwerken tussen gemeente en provincie. Deze proactieve samenwerking zal naar verwachting sneller tot betere resultaten op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling leiden.

De ondertekening vindt plaats in bezoekerscentrum Beerschoten van het Utrechts Landschap aan de Holle Bilt 6 te De Bilt. Belangstellenden zijn om 11.00 uur welkom.