Logo vierklank.nl
Maarten Versteegh (Simagine) ziet duidelijke mogelijkheden voor werkzoekenden'. (foto Jacqueline Sluis)
Maarten Versteegh (Simagine) ziet duidelijke mogelijkheden voor werkzoekenden'. (foto Jacqueline Sluis)
Algemeen

Rollenspel bij RSD

Wanneer je ergens werkt, heb je kennis nodig om dat werk te kunnen doen. Kennis over het werk dat je doet, maar ook kennis over hoe je je als medewerker van een bedrijf hoort te gedragen. Bijvoorbeeld hoe je collega's aanspreekt. Of hoe je praat met klanten.

14 werkzoekenden konden onlangs bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) ervaren hoe het is om als medewerker bij een bedrijf te werken. De deelnemers deden mee aan een spel, waarbij een echt bedrijf werd nagedaan, een werksimulatie. In de rol van werknemer van een afdeling kreeg elke deelnemer de gelegenheid om zijn of haar manier van communiceren en samenwerken te verbeteren. Een van de deelnemers zei hierover: 'Ik merk dat het belangrijk is om je communicatie te verbeteren. Nu weet ik hoe ik goed en duidelijk over kan komen bij anderen. Ik leer snel door het te doen in de praktijk'.

Simagine
De werksimulatie werd ontwikkeld door Simagine. Dit Bilthovense bedrijf wil graag iets doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze simulatie laat Simagine zien hoe je als ondernemer op een andere manier een bijdrage kunt leveren aan de arbeidsparticipatie van mensen in de bijstand. Voor Maarten Versteegh, een van de oprichters van Simagine, was de bijeenkomst met kandidaten van de RSD ook leerzaam. 'De deelnemers gingen meteen heel enthousiast aan het werk. Het is duidelijk dat kandidaten dit leuk en leerzaam vinden. Ik zie dan ook zeker mogelijkheden om dit vaker te gaan aanbieden aan werkzoekenden'.

Wethouder Jolanda van Hulst kwam tijdens de simulatie even kijken. 'Deze werksimulatie laat goed zien hoe de deelnemers in de praktijk functioneren'.

Meer berichten