Logo vierklank.nl
Wethouder Jolanda van Hulst en ProRail directeur Cees de Vries maken de afsluiting definitief.
Wethouder Jolanda van Hulst en ProRail directeur Cees de Vries maken de afsluiting definitief.
Algemeen

Bilthoven nu helemaal spoorbomenvrij

Maandag 23 november werd met het afsluiten van de spoorwegovergang in de Leijenseweg een begin gemaakt met de aanleg van een onderdoorgang op die plek. Samen met ProRail directeur Cees de Vries verbond wethouder Jolanda van Hulst met een stevig slot het laatste hek waarmee de afsluiting definitief werd.

door Guus Geebel

Voor bewoners van de wijk De Leijen betekent de afsluiting anderhalf jaar omrijden. Medio 2017 wordt de nieuwe tunnel in gebruik genomen. Jolanda van Hulst heet de vele belangstellenden welkom bij dit historische moment dat er toe moet leiden dat de bereikbaarheid verbetert en de doorstroming beter wordt. Zij zegt vertrouwen te hebben dat de tijdelijke verkeerssituatie gaat lukken. 'Ik ben heel erg blij met ProRail, die vorige week een prachtige zilveren prijs heeft gekregen voor de ondertunneling bij het station Bilthoven.' De wethouder betrekt ook de inzet van haar voorganger Arie-Jan Ditewig bij dit moment. 'Hij wist geld bijeen te krijgen voor de ondertunneling waardoor een gevaarlijke verkeerssituatie gaat worden opgelost.'

ProRail directeur Cees de Vries zegt blij te zijn de overweg nu te kunnen sluiten. Hij gaat in op de vele ongelukken en bijna-ongelukken die op deze plek hebben plaatsgevonden. 'Dat wil je vandaag de dag niet meer hebben. Ik ben blij met het initiatief van de gemeente. We hebben samen gekeken of we het project financieel rond konden krijgen en dat is best tamelijk snel gelukt. 'We kunnen nu de overweg sluiten. Het betekent dat u anderhalf jaar moet omrijden of omlopen, maar het is voor het resultaat. Een onderdoorgang waar iedereen tevreden en veilig aan de andere kant van het spoor kan komen.' Hij vraagt begrip voor het tijdelijke ongemak en hij wenst de bouwers Combinatie Hegeman-Mobilis veel succes om hier iets moois te gaan maken.

Meer berichten