De heer van Hasselt ontvangt de Chapeaupenning uit handen van de burgemeester.
De heer van Hasselt ontvangt de Chapeaupenning uit handen van de burgemeester.

Chapeaupenning voor Hans van Hasselt

Algemeen Algemeen

Zondag 22 november reikte burgemeester Arjen Gerritsen in het Walter Maashuis in Bilthoven een Chapeaupenning uit aan de heer Hans van Hasselt. Met zijn Stichting Mens en zijn Natuur is Van Hasselt de afgelopen tien jaar van grote betekenis geweest voor diverse projecten binnen en in de omgeving van de gemeente De Bilt.

door Walter Eijndhoven

Van Hasselt wilde graag een groot deel van zijn vermogen beschikbaar stellen aan de gemeente De Bilt en is meer dan tien jaar geleden gestart met zijn Stichting Mens en zijn Natuur. Met zijn stichting heeft hij ruim één miljoen euro beschikbaar gesteld voor diverse projecten op het gebied van natuur, cultuur en educatie. Dankzij dit grote bedrag heeft de Stichting heel wat kunnen bereiken voor diverse groepen binnen de Biltse samenleving.

Evenement
Gerritsen vertelt: 'Allerlei projecten, zoals de zomerconcerten op Beerschoten, het Utrechts Landschap en de aankoop van een stuk Biltse Duinen hebben geprofiteerd van de financiële bijdragen, vanuit de stichting. Ook kreeg Steunpunt Vluchtelingen De Bilt nieuwe computers en zwemlessen voor hun cliënten en kreeg het clubhuis van Scouting Ben Labre een bijdrage voor een nieuwe vloer en verwarming'. Dankzij de stichting kon ook de Koninklijke Biltse Harmonie een bijdrage tegemoet zien voor de organisatie van een groot muziekevenement.

Leeftijd
Door zijn leeftijd kan Van Hasselt helaas niet meer bij alle vergaderingen van het bestuur aanwezig zijn. Meestal vindt dit driemaal per jaar plaats en worden alle aanvragen door hen bekeken en beoordeeld. Van Hasselt leest nog steeds alle aanvragen en verslagen en voelt zich nog altijd erg betrokken bij de stichting. Gelukkig wordt het vermogen van de stichting goed beheerd en kunnen vele goede doelen binnen De Bilt een donatie tegemoet zien vanuit de stichting.