Voorzitter Rob van der Blonk voor het Dorpshuis in Hollandsche Rading.
Voorzitter Rob van der Blonk voor het Dorpshuis in Hollandsche Rading.

Bridgeclub heeft plaats voor nieuwe leden

Algemeen Algemeen

'Wat maakt bridgen nou eigenlijk zo leuk? Een ding is zeker: Het is niet alleen het spelletje. De 'dingen eromheen' spelen een belangrijke rol. Aan het woord zijn de drie eensgezinde bestuursleden en de voorzitter van de technische commissie van bridgeclub Hollandsche Rading.

door Walter Eijndhoven

We komen met voorzitter Rob van der Blonk, secretaresse Adrie de Vries-van Ee, penningmeester Trees van Doorn en t.c.-lid Piet Douma in gesprek, mede naar aanleiding van hun oproep voor nieuwe leden. Zo tegen het einde van kalenderjaar 2015 loopt het ledental van de club door 'natuurlijk verloop' wat terug, wat aanleiding is voor een oproep.

Nieuwe contacten
Adrie de Vries en Trees van Doorn: 'Voor toppers bij bridge is veruit het belangrijkste 'winnen'. En voor niet-toppers? De sociale contacten! De bridgeclub is een perfecte plek om nieuwe contacten op te doen, de gezelligheid beleven van het spelen van hetzelfde spelletje met veel mensen tegelijk'. In het lopende seizoen is een aantal paren afgehaakt. Van der Blonk: Daardoor is er ruimte voor tenminste een vijftal nieuwe paren. Wanneer zich voldoende 'nieuwkomers' aanmelden is er in overleg met de wedstrijdleider mogelijk ruimte een aparte groep 'nieuwelingen' te formeren. Wij nodigen daarom graag belangstellenden uit de sfeer te komen proeven. De speelavond is op donderdag om 19.30 uur in het Dorpshuis in Hollandsche Rading. Nieuwe contacten kunnen zich melden via e-mail bchollandscherading@gmail.com .

Cursus
Al eerder startte Bridgeclub Hollandsche Rading een cursus voor beginners, bestaande uit 11 maandagavonden van 19.30 tot 22.30 uur. Vanwege de belangstelling start vanaf 11 januari 2016 opnieuw een cursus, welke zal worden gegeven in de kantine van Tennisvereniging Tautenburg aan de Dierenriem in Maartensdijk. Voorzitter van de Technische Commissie is Piet Douma: 'Door natuurlijk verloop is het ledental bij onze vereniging inderdaad wat teruggelopen. Eerdere cursussen heeft het ledental weer enigszins opgekrikt, maar ook gelet op de belangstelling, wordt er weer hardop gedacht aan een nieuwe leergang. Secretaris Adrie de Vries-van Ee: 'Wij willen sowieso een bridgecursus organiseren om inderdaad te bereiken dat er meer leden straks naar deze accommodatie komen. Mogelijk dat er voldoende paren overblijven om dan de rest van dit seizoen (midden april tot eind mei 2016) in een eigen groep door te oefenen. Dat is dan wel op donderdag, maar wel in een eigen tempo en eigen spellen. Een prachtige gelegenheid na te gaan of spelen 'op een club' wat lijkt. En om alles uit de kast te halen kan men dan ook nog vrijwillig meedoen aan het daarop aansluitende Zomerbridge. Tal van mogelijkheden om te bepalen of bridge op een club ingaande september 2016 een vaste wekelijkse bezigheid gaat worden'.

Sociaal
Bij bridge speelt men samen met een partner tegen twee tegenstanders. Eén spel duurt ongeveer acht minuten. Je partners is een vast gegeven voor een speelavond, maar de tegenstander wisselen continue. Naast de spanning van het spel is er gelegenheid tot ontmoeting en een drankje. Veelal ontstaan vriendschappen. Ook bij veel verenigingen worden bridgelessen gegeven; zo ook bij Bridgevereniging Hollandsche Rading. Aanmeldingen hiervoor (ook voor meer info) kunnen gestuurd worden naar bridgehollrading@casema.nl.