Logo vierklank.nl
Sinterklaas
Sinterklaas
Sinterklaas 2015

Sinterklaas ontvangen op Jagtlust

Het miezerde een beetje bij de aankomst van Sinterklaas op zaterdag 21 november bij het gemeentehuis. De honderden kinderen die met hun vaders, moeders, opa's en oma's in afwachting waren van de goedheiligman, werden intussen door de vrolijke muziekpieten met sinterklaasliedjes in de juiste stemming gebracht.

door Guus Geebel

De hartjes gingen sneller kloppen toen de kinderen de Sint in het vizier kregen.Hij kwam dit keer vergezeld door een groot aantal pieten met een cabriobus het terrein van Jagtlust oprijden. Omdat het gedeelte voor het gemeentehuis vol met opgetogen kinderen stond, legden Sinterklaas en zijn pietengezelschap de laatste meters te voet af. Op het bordes van Jagtlust stond burgemeester Arjen Gerritsen de goedheiligman al op te wachten en was er een heel hartelijk weerzien.

Sinterklaas wordt uitbundig toegejuicht als hij even later op het balkon van het gemeentehuis verschijnt. Als de burgemeester de kinderen vraagt welk lied ze willen zingen, roepen ze 'Hoor de wind waait door de bomen'. De muziekpieten zetten het lied in en het wordt uit volle borst meegezongen. Het is niet het enige lied dat Sinterklaas krijgt toegezongen. Er volgt een potpourri van oude en nieuwe sinterklaasliedjes. De binnenkort jarige Sint geniet er zichtbaar van. Natuurlijk horen er cadeautjes bij een verjaardagsfeest. Sinterklaas krijgt van de burgemeester zoals alle jaren een fles bisschopswijn cadeau. De Sint dankt de burgervader en zegt er in Spanje zeker van te gaan genieten. Sinterklaas begeeft zich vervolgens naar beneden om zoveel mogelijk kinderen de hand te kunnen schudden. Daarbij wordt hij steeds luid toegezongen.

Meer berichten