Veel belangstelling voor techniek op de Montessorischool.
Veel belangstelling voor techniek op de Montessorischool.

Programmeerochtend levert spektakel

Algemeen Algemeen

Dankzij de inspanningen van enkele ouders kregen alle kinderen van de Montessorischool in Bilthoven een spectaculaire programmeerochtend voorgeschoteld op woensdag 18 november. Kennismaken met de fascinerende wereld van de techniek is het doel.

Vanaf half 9 's ochtends werd een groot aantal niet alledaagse schoolmaterialen geïntroduceerd door ouders. Wie geluk had kon die dag even voelen hoe het is om een trein te besturen.  Dat kon dankzij een virtual reality bril, die, wanneer je hem opzet de beleving creëert van een machinist.

3D
Op verschillende media zoals de iPad werden prille vormen van programmeren aangeboden en er was een speellab met een echte 3D-printer. Andere kinderen konden aan de slag met speciale soorten van technisch lego of zij konden zich de beginselen eigen maken van het besturen van een echte Drone. De hele school van groep 1 tot en met groep 8 deed mee.

Belangrijk
Natascha van den Hurk, directeur van de Montessorischool: 'Kennismaken met techniek is belangrijk voor kinderen. Als ze op jonge leeftijd positieve ervaringen opdoen met programmeren, zullen ze op latere leeftijd eerder kiezen voor een technische loopbaan. Het is een taak van de school om kinderen kennis te laten maken met de wereld waarin ze later zullen functioneren. Het is echt geweldig om te zien hoe een aantal betrokken ouders met veel passie en energie dit soort speciale dagen organiseert'.          
(Xander Cladder)