Met zorg wordt bekeken welke bomen gekapt moeten worden.
Met zorg wordt bekeken welke bomen gekapt moeten worden.

De Leijen wordt uitgedund

Algemeen Natuur & Milieu

Deze winter laat de gemeente De Bilt het bosgebied in de Leijen uitdunnen. Door met zorg voor de bijzondere natuurwaarden selectief bomen te verwijderen, wordt de ontwikkeling van achterblijvende bomen gestimuleerd. Met deze uitdunning werkt de gemeente aan een gemengd bomenbestand met statige lanen.

Begin week 48 worden de te verwijderen bomen gemerkt met verf, waardoor vermoedelijk eind van die week 'zichtbaar' zal zijn welke bomen gekapt zullen worden. Voorafgaand aan de latere werkzaamheden wordt het bos geïnventariseerd op bijzondere natuurwaarden, zodat deze bij de boswerkzaamheden ontzien kunnen worden. De daadwerkelijke zaagwerkzaamheden vinden plaats in de winter. Gedurende de werkzaamheden blijft men van harte welkom om de Leijen te bezoeken. Wel kan het zijn dat men enige (geluids-)overlast ervaart of dat sommige paden slecht toegankelijk of tijdelijk afgesloten zijn. Na afloop van de werkzaamheden zullen alle paden weer hersteld worden.

Informatie
Bosgroep Midden Nederland voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente De Bilt uit. Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de boswerkzaamheden kan men terecht bij Wouter Delforterie (tel. 06 83566640).

Afbeelding