Onder grote publieke belangstelling werkt TZ naar de overwinning toe. (foto Paul Meerstadt)

Grillig Tweemaal Zes wint duidelijk

Tweemaal Zes had afgelopen zaterdag wat recht te zetten na de nederlaag tegen Oost Arnhem. Voor het eerst dit seizoen was Tweemaal Zes compleet en stond Randy Bruintjes na een schorsing weer in de basis.

Tegenstander was Dos Kampen dat de afgelopen jaren een aantal belangrijke spelers verloor, maar desondanks laat zien in de overgangsklasse thuis te horen.

De start van de wedstrijd was overduidelijk voor de thuisploeg. Geduldig werden de juiste kansen gezocht en de aanvallen van Dos waren ongevaarlijk. Alleen bij 4 - 1 duurde het wat langer voor dat er weer gescoord werd. Maar daarna liepen de Maartensdijkers uit naar 10 -1. Wat er vervolgens gebeurde verklaard de titel van het verslag. Dos wist maar liefst 7 keer op rij te scoren. Als ze op dat moment met de juiste invulling geduldig naar de juiste kansen had gezocht, had er bij rust in plaats van 12 - 10 een ruimere score op het scorebord gestaan.

De start van de tweede helft was weer meer dan prima. Tweemaal Zes liet zien dat het over alle schijven kan scoren en halverwege de tweede helft stond er een 23 - 12 op het bord. Daarna volgde weer een mindere fase, al had men verdedigend de zaken beter op orde. Aan het einde van de wedstrijd ging Dos weer iets meer scoren, de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Via een mooi afstandsschot van Rianne Kruit, werd de dertigste treffer gescoord. Bij 30 - 23 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Volgende week speelt men tegen KV Heerenveen. Deze ploeg leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag tegen koploper De Meeuwen.