Irene Heren 1 klimt op ranglijst

Algemeen Sport

Zaterdag 21 november reisde Irene heren1 met een enorme supportersaanhang af naar Voorburg. Vastbesloten de opgaande lijn van de vorige wedstrijd op te pakken en VV Haaglanden klop te geven.

Na een flinke servicereeks tegen, waar bij Irene de controle ontbrak, verloren de heren in rap tempo de eerste set. (25-14) In de tweede set herpakte Irene zich. Met hoge servicedruk, een sterk blok en veel inzet creëerde het team een goede sfeer en won deze set.(22-25). In het begin van de derde set kwam Irene op voorsprong, maar de mannen kregen de punten niet cadeau. Haaglanden vocht voor iedere bal en pakte een ruime voorsprong. Er ontstond een stevige strijd en Irene kwam nog sterk terug. Maar na zelfs een matchpoint voor Irene ging de set toch nog naar Haaglanden. (29-27)

Irene vervolgde in de vierde set het goede spel en won deze met 21-25. Met een 2-2 stand volgde een vijfde set voor de wedstrijdwinst. Ondanks tactisch spel van Irene ging het gelijk op. Na de wissel bij 8-7 voor Haaglanden voerden de Irenemannen de druk op. Ze namen  drie punten voorsprong en toonden hoe graag ze wilden winnen. Ondanks verwoede pogingen van Haaglanden lieten de heren zich niet meer van de wijs brengen. Irene won deze set (13-15) en daarmee de wedstrijd. (2-3)

Zaterdag, 12 december 2015, speelt Irene H1 om 17.00 uur thuis in Bilthoven tegen VV Amsterdam H1 (2e).             (Alexander Kraan)