Brandenburg wint van De Ham

Algemeen Sport

In een goede en sportieve wedstrijd wonnen de heren van Brandenburg zaterdag in eigen bad van de koploper in de 1e klasse De Ham uit Wormerveer met 12-10.

De start van de Biltse ploeg was goed. Snel werd een 1-0 voorsprong genomen door een afstandsschot van Jorrit Yperlaan en stond via 3-1 een 4-3 voorsprong na de 1e periode op het scorebord. In de 2e periode werd dit snel uitgebouwd naar 6-3. Maar De Ham – vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse – kwam langzaam terug, mede door minder goed verdedigen van de thuisploeg en nam zelfs een 6-7 voorsprong. Arnold Witteveel scoorde vlak voor het einde van de 2e periode nog de 7-7.

In de 3e periode golfde het spel heen en weer en werd het een ware conditieslag waarbij De Ham aan het langste eind leek te trekken met een 9-10 voorsprong aan het eind van de 3e periode. Maar toch bleek Brandenburg de langste adem te hebben, 3 minuten voor tijd werd het 10-10 en bouwde Brandenburg dit uit naar een toch wel verdiende 12-10 overwinning. Opvallend was dat bij beide ploegen de man-meer niet geweldig liep, mede door het goede keeperswerk aan beide kanten.

Brandenburg staat nu tweede op twee punten achter VZC- Veenendaal maar met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week volgt de wedstrijd in en tegen Katwijk.