?Al direct na de opening is er volop belangstelling voor de expositie.
?Al direct na de opening is er volop belangstelling voor de expositie.

Nieuwe expositie in Art Traverse

Algemeen Kunst & Cultuur

Josephine Sloet exposeert in ArtTraverse in het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven met schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk van 15 november 2015 tot en met 12 januari 2016.
Haar expositie werd zondag 15 november door dichter en beeldend kunstenaar Frank Eerhart geopend.Het werk van Josephine Sloet (Amsterdam 1945) is abstract in de ware betekenis van het woord. De vormen hebben geen rechtstreeks verband met de werkelijkheid, maar ze roepen wel gevoelens op bij de beschouwer, vergelijkbaar met poëzie en muziek. Josephine gebruikt in haar werk de natuur als metafoor voor haar eigen beeldtaal. De vier elementen: aarde, lucht, water en vuur spelen een belangrijke rol in haar schilderijen, objecten, foto's en werk op papier. Zij maakt zowel op papier als op doek gebruik van een combinatie van technieken. Deze manier van werken resulteert in een sterke vormentaal die tegelijkertijd fragiel overkomt. Met de natuur als uitgangpunt weet zij de toeschouwer keer op keer te verrassen en te verwonderen.

Den Haag en Frankrijk Josephine Sloet bezocht de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en de Vrije Academie in Den Haag. Zij woont en werkt in Den Haag en Frankrijk. Tot 1982 maakte zij uitsluitend werk op papier. Daarna werkte zij aan opdrachten voor schilderijen, o.a. voor Paleis Noordeinde in Den Haag. Haar werk is diverse malen gepubliceerd. Zij exposeerde ook in het buitenland, in 2004 in Albuquerque, New Mexico en in 2011 in Caldas da Rainha in Portugal.

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.30 tot 19.00 uur.
[HvdB]