Logo vierklank.nl
Moeder en zoon zijn blij met het door reparateur Arjan gemaakte opwarmelement. (foto Anne Marie Gout)
Moeder en zoon zijn blij met het door reparateur Arjan gemaakte opwarmelement. (foto Anne Marie Gout)
Algemeen

Drukbezocht Repaircafe

Het Repaircafé in Bilthoven trok afgelopen zaterdag meer dan honderd deelnemers. Zij kwamen met hun kapotte spullen naar de WVT om daar hulp te krijgen van lokale reparatiedeskundigen.

Een grote variëteit aan spullen passeerde de revue, waaronder een klok, een krultang, een droger, diverse koffiezetapparaten, naaimachines, een vooroorlogs juwelenkistje, een stoel met een kapotte poot, een houten beeldje met losse voet en nog heel veel meer. Kinderen van alle leeftijden knutselden gezellig met recyclemateriaal onder begeleiding van vrijwilligster Truus. Naaisters Tiny en Magda stonden de deelnemers bij die met kapotte kleding binnenkwamen en keken ook met hun ervaren oog de meegebrachte naaimachines na.

Leukste
Leukste reparatie van de dag was het opwarmelement van een elektrische barbecue. Mevrouw was er de vorige keer mee naar het Repaircafe gekomen en had toen door reparateur Roel uitgelegd gekregen welke zekering er vervangen diende te worden en waar zij die kon kopen. Nu kwam ze als eerste binnen, met het opwarmelement en de gekochte zekering. Reparateur Arjan zette hem erin - en inderdaad - hij deed het weer! 

Het Repaircafe Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met wijkvereniging WVT. Het volgende Repaircafe Bilthoven is op zaterdag 30 januari. Meer info: www.vvsowvt.nl 
(Sofie Bakker)

Meer berichten