Op bijzondere wijze maken de mensen in Sefwi Bekwai hun dank kenbaar.
Op bijzondere wijze maken de mensen in Sefwi Bekwai hun dank kenbaar.

Emmaus zelfs in Ghana bekend

Algemeen Algemeen

Wat kan er een hoop gebeuren in één jaar. Vorig jaar zomer vertrokken wij met ons gezin voor een rondreis naar Ghana en in oktober 2015 staat er een toiletgebouw met wastafels en stromend water op een school in Sefwi Bekwai.

Met dertien (!) koffers bomvol spullen stonden we in 2014 op Schiphol. Koffers gevuld met kleding van Emmaus Bilthoven en daarnaast sportshirts van D.O.S.C. (Den Dolder) en FC De Bilt en artikelen van onze buurtgenoten van Wijkvereniging Vogelzang. Zie dat maar eens mee te nemen met z'n vieren.

Schoolkinderen
Het 'kwijtraken' was echter geen probleem: we gaven (kinder-)kleding aan vrouwen in het noorden van Ghana, tandenborstels en tandpasta aan mensen, die we ontmoetten, maar het merendeel van de spullen ging naar de bewoners van het dorpje Sefwi Bekwai en de schoolkinderen. Onze Ghanese vriend Samuel is daar geboren en we bezochten zijn oude basisschool en zagen daar de slechte hygiënische toestanden.

Emmaus
Terug in Nederland zochten we weer contact met Emmaus en dienden een projectaanvraag in. Dankzij de financiële ondersteuning van Emmaus Bilthoven en haar trouwe klanten zijn wij, de oprichters van stichting Ghana schoolsupport, in staat gesteld om de wens van het schoolhoofd en de kinderen te realiseren.
Zie ook www.ghanaschoolsupport.org     
(Indra van Deemter)