Jan Klein (97) ontvangt uit handen van Huib Mekel de eerste prijs.
Jan Klein (97) ontvangt uit handen van Huib Mekel de eerste prijs.

10 jaar Jeu de Boule in Maartensdijk

Algemeen Algemeen

Dinsdagochtend 3 november werd onder enorme belangstelling het 10 jarig Jeu de Boule spektakel in Maartensdijk op grootse wijze gevierd.

De club werd 10 jaar geleden opgericht door een drietal leden waaronder Paul Meerstadt, Chris Timmer en Rinus Broekhuizen. Men startte toen met 2 banen en een beperkt aantal leden . Intussen zijn de banen van 2 naar 6 uitgebreid en is het ledenaantal gestegen naar 32. De 55+ club is hiermee een belangrijke schakel geworden in het sociale leven van Maartensdijk en heeft hiermee zijn bestaansrecht verworven. Het jongste lid is de 60 jaar gepasseerd en het oudste lid telt 97 jaren.

Clubkampioen
Het is een club waarbij de gezelligheid op de eerste plaats komt en de sportieve sfeer bepalend is. Dat is een belangrijk element omdat elke dinsdagochtend een vaste kern van 18 t/m 20 enthousiaste leden het spel met volle overtuiging beoefent. Elk najaar aan het eind van de interne competitieronde worden dan ook de eindresultaten bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. Dit keer was er deze dinsdagochtend iets extra's te vieren, en wel het 10 jarig bestaan van de vereniging. Er werd geopend met een toost en daarna met een heerlijke koffietafel. Ondertussen werd de score en eindstand van de interne competitie besproken. Zoals elk jaar werden door Huib en Hanke Mekel op nauwkeurige wijze de berekeningen uitgevoerd, die nodig zijn om de stand van de juiste score van elk lid aan te geven. De verrassing was dan ook zeer groot toen bleek dat het oudste lid van de vereniging bij de heren Jan Klein 97 jaar, clubkampioen 2015 was geworden en de eerste prijs een prachtige wisselbokaal in ontvangst kon nemen. De tweede prijs was voor Nico Bakker. Bij de dames was de hoogste score toegekend aan Hennie de Waal, die beloond werd met een medaille en een prachtige standaard. De poedelprijs werd toegekend aan Mien Alflen. Daarna was het tijd voor een overheerlijke brunch. Voldaan keerde men daarna huiswaarts.  
(Henri Donker)