Respectdag Senioren-Jongeren in december

Algemeen Algemeen

Van 9 tot 15 november 2015 vindt de Week van Respect plaats: een initiatief dat wordt gedragen door docenten, leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten. Ook vele politici, sporters, studenten en artiesten ondersteunen de Week actief door gastlessen te geven op scholen.

Het doel van de Week van Respect is een bijdrage leveren aan sociale veiligheid, in de klas, op school en in de buurt. Daarbij staat het persoonlijke verhaal centraal. Door ervaringen te delen leer je de ander kennen en komt verbinding tot stand, een voorwaarde voor wederzijds begrip en respect.

Dag
Op 12 november, de landelijke Dag van Respect, worden ook dit jaar weer gastlessen op de basisscholen gegeven door mensen die uit verschillende delen van onze plaatselijke samenleving komen. Zij zullen de leerlingen trachten te overtuigen dat met respect omgaan met mens en dier het samenleven niet alleen prettig maakt maar ook noodzakelijk is. In het kader van de dag voor respect wordt jaarlijks onder auspiciën van het Platform voor Respectvol Samenleven in een aantal kernen van deze gemeente diverse evenementen gehouden.

Ouderen
Ook het Cosbo (Centraal Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen) doet hieraan mee in de jaarlijkse bijeenkomst Senioren-Jongeren, die inmiddels al 6 jaren achtereen in samenwerking met het Groenhorst college in Maartensdijk is gehouden. Dit jaar zijn ze te gast op de Oranje Nassau School (ONS) in Bilthoven.

December
Vanwege een overvolle agenda van de ONS en de Ouderenbonden (COSBO) zal deze bijeenkomst op donderdag 17 december om 09.30u in de Oranje Nassau School aan de Soestdijkseweg (ingang Overboslaan) worden gehouden. Over het programma kan alvast verteld worden, dat er interessante bezigheden aan de orde komen zoals Techniek (o.a. een filmpje maken), Beeldende kunst (schilderen), Biologie en nog meer. Voldoende reden om donderdag 17 december alvast in de agenda te noteren.