Dit blad langs de Dorpsweg in Maartensdijk kan geen 2 maanden wachten.
Dit blad langs de Dorpsweg in Maartensdijk kan geen 2 maanden wachten.

Bladcampagne start medio november

Algemeen Algemeen

Maartensdijk moet nog twee maanden wachten

Vanaf maandag 16 november laat de gemeente het blad weer ophalen. Met uitzondering van de Kerstvakantie werken de bladruimers door tot 22 januari 2016. Nieuw dit jaar is dat men de bladruimers kan volgen via een kaart op de website van de gemeente.

Vanaf een week voordat de bladruimers in de straat komen, kan men bladeren uit de eigen tuin in de berm langs de straat deponeren. De gemeente geeft de tip om in de geplande week auto's indien nodig elders te parkeren. De bladcampagne komt één keer langs. Daarna is het niet meer toegestaan om blad aan te bieden. Omdat het blad wordt opgehaald, plaatst de gemeente geen bladkorven.

Bilthoven
In Bilthoven wordt op 16 november gestart in de straten in wijk Brandenburg, de doorgaande wegen 1e Brandenburgerweg, Melkweg en Planetenbaan, de wijk Centrum 2 en de omgeving Nassaulaan. In week 23 t/m 27 november Wijk Tuindorp. Van 30 november t/m 4 december Wijk Fabiuspark, deels de Leijen, Wijk Overbosch en wijk Spoorlaan. 7 t/m 11 december deels Leijen, Bilthoven Noord tussen Bilderdijklaan en Händellaan. 14 t/m/ 18 december deels De Leyen omgeving Jan Steenlaan. De rest van Bilthoven wordt pas in 2016 'geholpen': van 4 t/m 8 januari omgeving Rembrandtplein, Vermeerplein, de doorgaande weg Soestdijkseweg Noord, de Gezichtslaan en de Prof. Bronkhorstlaan.

De Bilt
De bladruimers beginnen 16 november in De Bilt met de Hessenweg, Herenweg, Thorbeckeweg, het gebied Akker, Abt Ludolfweg en de Groenekanseweg tot aan het dr. Letteplein. In de week er na volgt het gebied Burgemeester de Withstraat. In de week van 30 november t/m 4 december volgt het gebied Alfred Nobellaan en van 7 t/m 11 december de wijk Weltevreden e.a. Van 14 t/m 18 december De Bilt-Zuid.

Andere kernen
Geheel Groenekan wordt 'bediend' in de week van 7 t/m 11 december; Hollandsche Rading moet wachten tot de eerste week van 2016, t.w. 4 t/m 8 januari, waarbij de Tolakkerweg, de Schaapsdrift, het Dorp en de Brinckhorstlaan worden aangedaan. In Maartensdijk tenslotte wordt het Dorp van 11 t/m 15 januari gedaan en in de aansluitende week van 18 t/m 22 januari de Dorpsweg, de Maartensdijkseweg, de Bantamlaan, en opnieuw de Prof. Bronkhorstlaan, de Gezichtslaan (tot provinciale weg) en de Vuurscheweg.

Oponthoud
Op doorgaande wegen kan de bladcampagne voor enig oponthoud zorgen. Daarom wordt zoveel mogelijk buiten de spitsuren gewerkt en worden weggebruikers vriendelijk verzocht om de aanwijzingen en verkeerssignaleringen ter plekke op te volgen. Voor meer informatie over de bladcampagne kan contact worden opgenomen met Ton van den Brink van de gemeente De Bilt, telefoon (030) 228 94 11 of e-mail brinkt@debilt.nl.