V.l.n.r. de finalisten  Wim van Leeuwen (FAK), Freek Schrander (At Risk), Hennie Teunissen (At Risk), Ellen Blaas (Meijenhage), Martha van den Dijssel (Helios) Hans Bakker (PVC), José Rossewij (FAK), Eddy Deurhof (FAK), Anneke Bakker (PVC) en Richard Smits (Hercules).
V.l.n.r. de finalisten Wim van Leeuwen (FAK), Freek Schrander (At Risk), Hennie Teunissen (At Risk), Ellen Blaas (Meijenhage), Martha van den Dijssel (Helios) Hans Bakker (PVC), José Rossewij (FAK), Eddy Deurhof (FAK), Anneke Bakker (PVC) en Richard Smits (Hercules).

Herfsttoernooi tv FAK

Algemeen Sport

Dit weekeinde werd het 10e TSK Herfsttoernooi van de tv FAK afgesloten. Met een totaal van 132 deelnemers groeit dit toernooi steeds verder uit naar een echt gerespecteerd toernooi.

Met deelnemers van 22 verschillende verenigingen uit de regio en een bijzonder weertype is het 2e lustrum van dit toernooi zeer succesvol geweest. Slechts één dag werd gehinderd door regenval, waardoor de wedstrijden erg uitliepen. De banen raakten verzadigd, maar dankzij het smashcourt en het goede onderhoud, kon na een korte pauze er weer rustig op los geslagen worden. De rest van de dagen waren zonovergoten en niets lijkend op een herfsttoernooi.

Tegenovergesteld
Geen van de kampioenen van het afgelopen jaar is er in geslaagd om hun titel te behouden. Bij de Herendubbel werd dezelfde finale gespeeld als het afgelopen jaar. Slechts de uitslag was het tegenovergestelde. Twee teams die niet voor elkaar onderdeden, maar uiteindelijk bracht de super tie-break de beslissing.

Winnaars
In totaal zijn er 154 wedstrijden gespeeld met in totaal 312 sets en 2889 games. Er werden 17 DD-teams ingedeeld, 22 GD-teams en 28 HD-teams. Het laatste moment moest een HD-team zich van wege een blessure zich terugtrekken. De indeling was gebaseerd op sterkte conform de rating van de KNLTB en er werd in poules de voorronden afgewekt

De uiteindelijke winnaars /de echte kampioenen 2015 werden:
DD      Ellen Blaas (tv Meijenhage, De Bilt) en Martha van den Dijssel (tc Helios, Bilthoven)
GD      Anneke en Hans Bakker (PVC, Utrecht)
HD       Freek Schrander en Hennie Teunissen (beiden At Risk, Utrecht)
DD      Mieke Hazeleger en Joke Overdevest (beiden tv FAK)
GD      Liesbeth Hoogendijk en Jan Holdinga (beiden Tulip tennisvereniging Hilversum)
HD       Fred Geerlings en Hennie Lauffer (beiden tv Vechtlust, Utrecht)
(Thijs Proper)

!