Winst voor DOS bij competitiestart

DOS startte zaterdag de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen DKOD. In de sporthal in Renkum versloeg DOS de tegenstanders met ruime cijfers.

DOS kwam sterk uit de startblokken. In de aanval werd het tempo hoog gehouden en werden de vele kansen goed afgerond. Verdedigend werd tegenstander onder druk gezet wat resulteerde in een 1-7 voorsprong. Deze stand werd verder uitgebouwd naar een 3-13 tussenstand. Richting het rustsignaal kon DKOD iets terugkomen, maar de stand van 5-16 halverwege deed een DKOD supporter verzuchten dat het meer leek op een WK-korfbalwedstrijd met het Nederlands team, zo groot was het verschil.

Slordig
De tweede helft was het spel van de Westbroekers vooral slordig. In de verdediging was de echte concentratie van voor de rust verdwenen en werd er slordig verdedigd. De tegenstanders kregen teveel ruimte. DKOD speelde geduldig en maakte geregeld gebruik van deze momenten. Ook aanvallend was het spel onzorgvuldig en te gehaast. Toch werden er nog veel kansen gecreëerd, maar werden er te weinig succesvol afgerond. Uiteindelijk vierde DOS in de warme sporthal een ruime 14-25 overwinning. Een prima start van de zaalcompetitie.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS tegenstander Ekva uit Almere, dat ook haar eerste wedstrijd won. De wedstrijd begint om 20.15 uur in De Vierstee in Maartensdijk.