FC Utrecht-spelers Sébastian Haller en Bart Ramselaar tijdens hun bezoek aan SVM. (foto Nanne de Vries)
FC Utrecht-spelers Sébastian Haller en Bart Ramselaar tijdens hun bezoek aan SVM. (foto Nanne de Vries)

SVM krijgt Pannaveld en speelt gelijk

Algemeen Sport

Sportpark van Eck was in feeststemming. Voor het begin van de wedstrijd openden de FC Utrecht-spelers Sébastian Haller en Bart Ramselaar onder grote belangstelling het Panna stadion voor de jongste SVM spelers. De realisatie ervan is naast vele lokale sponsoren mede mogelijk geworden door een bijdrage van de Biltse Sport Federatie.

Voetbal op een pannaveld is een uitdagende variant op straatvoetbal. Op een pannaveld wordt er 1 tegen 1 of 3 tegen 3 gespeeld waarbij er gewonnen kan worden door middel van het poorten van de tegenstander of het scoren van meer goals dan de tegenstander. Een pannaveld is geschikt voor jong en oud en is verkrijgbaar in meerdere vormen, afmetingen en met verschillende typen omheining.

Drie jaar
De sponsorcommissie van de SVM uit Maartensdijk had voor zichzelf een aantal doelen gesteld; de meeste hiervan zijn inmiddels gerealiseerd, zoals een scorebord langs het hoofdveld, stoelenverkoop voor de tribune, bijdragen aan het jeugdkamp en een financiële bijdrage bij diverse toernooien.Na bijna drie jaar is eindelijk ook het laatste doel gerealiseerd. Met behulp van eigen clubmensen, ouders van leden, sponsorgelden is er een panna-veldje achter het hoofdveld in gebruik genomen.

Direct daarna startte de thuiswedstrijd tegen vv Maarssen: een tegenstander waar SVM het altijd moeilijk tegen heeft. Met een andere middenveldbezetting speelden de geelblauwen vol op de aanval. Snel en goed de diepte zoekend kwamen de eerste kansen en de ruststand van 2-1. Na de thee ging de thuisploeg op jacht naar de veilige 3-1 voorsprong maar het bleef 2-1. En dan gebeurt het toch weer: SVM vergeet met nog minder dan 5 minuten te spelen de verdediging op slot te gooien en helpt zo vv Maarssen aan de gelijkmaker.