De opbrengst van de zeepkistenrace wordt symbolisch overhandigd op het gemeentehuis.
De opbrengst van de zeepkistenrace wordt symbolisch overhandigd op het gemeentehuis.

Mooi resultaat Zeepkistenrace

Algemeen Algemeen

De Nederlandse Tafelronde heeft o.a. als doel via de leden van de Tafel de maatschappij te dienen. In Nederland zijn inmiddels 194 Tafels. Iedere Tafel heeft minimaal een vijftiental leden en is herkenbaar aan een eigen nummer. Tafelronde Bilthoven is actief in de regio Bilthoven, De Bilt, Groenekan en Bosch en Duin en heeft nummer 163.

door Henk van de Bunt

Een van de doelen van de Ronde Tafel Bilthoven is gelden bijeen te brengen voor het goede doel. Gelukkig kan men vertrouwen op een solide achterban van sponsoren. Ieder jaar organiseert men daartoe bijvoorbeeld de zeepkistenrace, omarmd door de meeste scholen in de gemeente De Bilt. Het is een evenement, dat in het teken van de verbinding tussen jong en oud, (wedstrijd)plezier en vertier voor de kinderen staat en geld opbrengt voor het goede doel. Dat was in 2015 Stichting Leergeld en de Jeugdbrandweer. Op 20 juni was dit weer een onvergetelijke dag. Naast de race waren er veel andere activiteiten zoals springkussens, pony rijden, brandweerspuiten, schminken, etc. etc.

Opbrengst
Maandag 2 november reikte de Ronde Tafel 163 een cheque t.w.v. 2.500 euro uit aan Hans Kapteijn van Stichting Leergeld en aan de Jeugdbrandweer vertegenwoordigd door Madeline Bakker. Het totaalbedrag was de opbrengst van de Biltse Zeepkistenrace 2015 die op 20 juni was georganiseerd en wat wederom (voor inmiddels de 3e keer) een daverend succes was voor zowel jong en oud als inwonend en ondernemend Bilthoven.