SP de Bilt bezoekt Bilthuysen Thuiszorg

Algemeen Politiek

Opnieuw bracht de Biltse afdeling van de SP een taart naar een thuiszorgteam uit waardering voor hun werk. Dit keer het team thuiszorgmedewerkers van Bilthuysen in de Bremhorst aan de Jan van Eijcklaan in Bilthoven.

Woensdag 21 oktober brachten voorzitter Tom Wanders en bestuurslid Jacqueline van Haperen een taart, die door Bakker Roel weer als vanouds prachtig was opgemaakt met een afbeelding van de SP-tomaat en de tekst: 'SP de Bilt waardeert jullie werk'. De taart werd met enthousiasme in ontvangst genomen. Tom Wanders: 'Wij vinden het hard nodig dat thuiszorgmedewerkers waardering krijgen uitgesproken voor hun werk, de cliënt centraal blijven stellen en zich zo inzetten ook al wordt de zorg afgebroken door bezuinigingen'.

Zorgplan
Tom Wanders lichtte op hoofdpunten het Zorgplan van Renske Leijten toe en reikte een exemplaar aan iedere aanwezige uit. In dat Zorgplan werkt de SP een Publieke Zorgverzekering uit die in de plaats komt van de huidige Vrije Markt-zorgverzekeraars. 'Het plan is doorgerekend door het Centraal Planbureau en is haalbaar. Het voorstel haalt de tweedeling in de zorg weg en geeft de professional weer zijn autonomie terug. Het bespaart miljoenen aan onnodige reclame en concurrentie bij zorgverzekeraars'.
De taart smaakte goed en de SP-vertegenwoordigers kregen een welgemeend bedankje terug voor hun initiatief.