Zonnebloemvrijwilligers maken kennis met de Somalische cultuur.
Zonnebloemvrijwilligers maken kennis met de Somalische cultuur.

Medewerkers Zonnebloem in Afrikaanse sfeer

Algemeen Algemeen

Zaterdag 24 oktober was er een gezellige avond voor de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling De Bilt-Bilthoven. Om de vrijwilligers ook eens te bedanken voor al hun inzet werden zij getrakteerd op een leuke avond waarbij zij kennis konden maken met de Afrikaanse cultuur.

Enkele Somalische dames verzorgden een heerlijk Afrikaans diner. Ook gaf één van hen op enthousiaste wijze uitleg over de Somalische cultuur, muziek en dans. Na het diner werden de gebruiken, rituelen en de mooie kleding van een Somalische bruiloft getoond. De drankjes voor deze avond werden gesponsord door Plus Bilthoven.

De Zonnebloem afdeling De Bilt-Bilthoven zoekt voor enkele gasten nog vrijwilligers die deze mensen eens per 3 of 4 weken een bezoekje willen brengen. Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je in voor mensen met een lichamelijke beperking.

Ook is er behoefte aan vrijwilligers die mee willen helpen bij het organiseren van een uitje voor de Zonnebloemgasten. Voor informatie of aanmelding neem contact op met zonnebloemdebilt-bilthoven@hotmail.com of tel. 030 2080211.
(Conny van der Meer)