Nestor en stropdasloze medeoprichter van Probus-OM, Wim Hoebink (rechts) en gastheer Ted van der Ham heffen het glas op de prettige samenwerking.
Nestor en stropdasloze medeoprichter van Probus-OM, Wim Hoebink (rechts) en gastheer Ted van der Ham heffen het glas op de prettige samenwerking.

Probus vaste gast bij Naast de Buren

Algemeen Algemeen

door Frank Klok

Woensdag 28 oktober onthulde Wim Hoebink, één van de nestors en medeoprichters van Probusclub Oud-Maartensdijk, een gevelschild aan de muur van Bistro Naast de Buren in Groenekan.

Met dat gevelschild onderstreept de Probusclub haar waardering voor ruim tien jaar voortreffelijk gastheerschap van Ted en Debby van der Ham tijdens haar maandelijkse lunchbijeenkomsten. Daarnaast brengt zij hiermee haar intentie tot uitdrukking om deze prettige samenwerking nog lang te continueren.

Beweging
Probus is een (internationale) beweging van nu 12.000 post-actieven, die in 400 lokale clubs enerzijds onderling noaberschap bevorderen, anderzijds behoeden zij elkaar voor mentaal indutten. Om die doelstellingen te bereiken organiseert de Maartensdijkse club onder meer maandelijkse lunchbijeenkomsten, waar een ontspannen sociaal samenzijn wordt gecombineerd met inspirerende presentaties en discussies over actuele en/of cultuur-historische thema's. Ieder jaar organiseert de club bovendien enkele excursies en studiereizen naar aansprekende locaties en evenementen in binnen- en buitenland.

Leefregels
Probus Oud-Maartensdijk is in 2004 opgericht op instigatie van Wim Kors uit Maartensdijk. Bij de oprichtingsvergadering werd een aantal leefregels afgesproken, waarvan de regels 'wij zullen elkaar met respect tutoyeren' en 'de leden zullen op bijeenkomsten een stropdas dragen' door Wim Hoebink aan de vergetelheid werden ontrukt. Overigens vertrouwde hij de aanwezigen toe, dat de soep ook toen al niet zo heet gegeten werd als die werd opgediend: nog tijdens de eerste vergadering werd ook al de eerste ontheffing verleend van de stropdasverplichting aan .... Wim Hoebink! Afgelopen woensdag bleek nog één clublid de stropdasleefregel na te leven. Inmiddels telt de club 30 leden uit diverse kernen van Oud-Maartensdijk.