Het bestuur van het Groenekans Landschap heet u welkom.
Het bestuur van het Groenekans Landschap heet u welkom.

Proeverij en lezing over wilde planten

Algemeen Algemeen

Vrijdag 6 november laat Christine König-Wipfler op uitnodiging van het Groenekans Landschap in de kapschuur achter 'n Groene Kans, Groenekanseweg 142 in Groenekan proeven van allerlei heerlijkheden die bereid zijn op basis van wilde planten.

Sleedoorn, kornoelje, zevenblad, look-zonder-look, meidoornbessen, paardenbloemen, kortom van alles dat er in onze akkers, weilanden en tuinen groeit, blijkt zich uitstekend te lenen voor verwerking tot smakelijke gerechten. Christine is boerin en heeft daarnaast een productielijn met bijzondere producten van wilde planten en bessen. Volgens haar is paardenbloemgelei heerlijk in de yoghurt en valt er met walnoten en fluitenkruid prima pesto te maken.

Van 17.00 - 17.30 uur is er inloop met soep en brood, drankjes en hapjes daarna start de lezing en proeverij. Ook als u nog geen donateur bent kunt u zich aanmelden in de kapschuur. Er zullen voldoende vuurkorven aanwezig zijn die met aanwezigen borg staan voor een warme sfeer. Er is tevens gelegenheid om met het bestuur van gedachten te wisselen over de rol en betekenis van het Groenekans Landschap in haar omgeving.