Natuurwerkdag op Fort Ruigenhoek

Algemeen Natuur & Milieu

Op zaterdag 7 november gaan duizenden vrijwilligers aan de slag op de landelijke Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag vindt dit jaar voor de 15de keer plaats. De deelnemers gaan ook dit jaar weer gewapend met zagen, harken en schoppen wilgen knotten, takkenrillen aanleggen, heide opschonen en poelen schoonmaken.

Staatsbosbeheer doet een oproep aan alle mensen die de provincie Utrecht weer een stukje mooier willen maken. Op www.natuurwerkdag.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Fort Ruigenhoek
Op ongeveer 40 locaties in de provincie en de stad Utrecht kan iedereen zich uitleven. In Groenekan is ook een locatie waar gewerkt kan worden op 7 november. Op Fort op de Ruigenhoekse Dijk zijn verschillende werkzaamheden: hooien en afvoeren van maaisel, esdoorns en eiken zagen en verwijderen van ongewenste vegetatie in de cultuurhistorische elementen. Kinderen kunnen meehelpen met hooien, snoeien en boompjes zagen. Tussendoor zijn er IVN Scharrelkids activiteiten; activiteiten die ouders en kinderen dichter bij de natuur brengen. Staatsbosbeheer zorgt voor koffie, thee en soep. Lunch zelf meenemen. Gereedschap en werkhandschoenen zijn aanwezig. Zorg voor goed (waterdicht) schoeisel of laarzen.

Doe mee
Ook enthousiast geworden om mee te doen? Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op www.natuurwerkdag.nl. Hier is alle informatie te vinden over alle locaties, de activiteiten en aanmelding.